Fotó Videó blog

Minden, amit tudni szeretnél a fotózásról, videózásról

Kisemberek a magasból - A város fotózása, 1. rész

2017. április 19. 16:21 - Bogicz

Három nap múlva, szombaton kerül megrendezésre az idei év egyik legpezsgőbb fotós eseménye, a TRIPONT FOTÓMARATON, a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik utolsó programjaként.

4 óra, 4 téma és 4 fénykép: ezek a keretek. Hogy milyen színekkel és látvánnyal töltöd meg a keretet, az már a Te szemfülességeden, kreativitásodon és ügyességeden múlik. Nem kell, hogy profi legyél, nem kell a csúcstechnológia sem: ha jó az ötleted, ha elcsíped a pillanatot, akkor a mobiloddal is nagyszerű képet készíthetsz.

A szombatig hátralévő napokban inspirációt szeretnénk adni a város fotózásához. Olyan fotósok képeit láthatod, akik különleges szemszögből néztek rá a városukra. Olyasmit vettek észre, amit a képeik láttán mi sem fogunk elfelejteni többé.

loes-heerink-vendors-from-above-01.jpg

A mai képek készítője, Loes Heerink néhány évvel ezelőtt költözött Hanoiba. Az első pillanattól lenyűgözte az utcai árusok tarkabarka látványa. Annyira, hogy megszállottan fényképezni kezdte őket a hidakról és felüljárókról. "Órákat töltöttem azzal Hanoi különböző részein, hogy vártam, hátha elmegy egy árus a híd alatt. Egyszer öt órát töltöttem egy hídon anélkül, hogy egy képet is készítettem volna" - mondta a fotográfusnő a "Vendors from Above" című sorozatáról.

Loes Heerink képei nem csak a szépségük miatt emlékezetes streetfotók. Szívszorítóvá teszi őket az a kettősség is, hogy az utcai árusok - akik többnyire elsőgenerációs bevándorlók Vietnam fővárosában - nem is tudnak arról, milyen színes és szívvidító élményt jelentenek másoknak, ahogy gyümölccsel vagy virággal megrakodva bicikliznek egész nap a szürke városi környezetben.

Loes Heerink képei olyan sikert arattak, és ő maga is úgy megszerette ezt a projektet, hogy Kickstarteren gyűjtött pénzt egy album kiadására, amelyet árusokkal készített interjúkkal szeretne kiegészíteni.

loes-heerink-vendors-from-above-02.jpg

loes-heerink-vendors-from-above-03.jpg

loes-heerink-vendors-from-above-04.jpg

loes-heerink-vendors-from-above-05.jpg

loes-heerink-vendors-from-above-06.jpg

loes-heerink-vendors-from-above-07.jpg

loes-heerink-vendors-from-above-08.jpg

A képek forrása: Loes Heerink honlapja

A cikk folytatása itt olvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotovideo.blog.hu/api/trackback/id/tr4612437595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

fotó videó