Fotó Videó blog

Minden, amit tudni szeretnél a fotózásról, videózásról

Szeles, szerelmes Budapest

2017. május 08. 12:29 - Bogicz

Tavaszi eufória, virágok, andalgás... Ez járhatott a szervezők fejében, amikor a 2017. április 22-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett Tripont Fotómaraton egyik témájának a „Budapest – City of Love” címet adták. Az időjárás a verseny napján kevésbé volt szerelmes kedvében, ezért a párok nem rajzottak tömegesen a város legromantikusabb helyein. De így is kreatív és sokatmondó képek születtek az érzelmekről, amelyek a budapesti levegőben vannak.

Tóth-Piusz István, aki a 4 versenytéma összesítése után az első helyezést kapta a zsűritől, így foglalta össze a szerelem lényegét:

1_tema4.jpg

Marton Dominik, a második helyezett szerint a téma az aszfalton hever:

2_tema4-1.jpg

Diósi Máté, a harmadik helyezett fanyar humorral nyúlt az összetartozáshoz:

3_tema4-1.jpg

A versenyzőknek ezen kívül még 3 másik témában kellett képet készíteniük: találniuk kellett valamilyen titkos részletet a városban, fel kellett fedezniük egy érdekes perspektívajátékot Budapest építészetében, és rá kellett bírniuk egy állatot is a modellkedésre. Mindezt 4 óra alatt. Nem a tökéletes kép elkészítése volt a fontos, hanem hogy jól improvizáljon a fotós. Felismerje és megragadja a pillanatot, és csavarjon egyet rajta azzal, hogy a megfelelő nézőpontot választja. Alapos utómunkára nem volt lehetőség, és nem a technikai minőséget, a csúcskategóriás gépek csodáit díjazta a zsűri, hanem az ötletes és esztétikus képalkotást.

A Tripont Fotómaraton nyertes képeit ITT találjátok. A zsűri ezenkívül kiválasztott további 10-10 képet mind a négy kategóriában – ezt a válogatást pedig ITT nézhetitek meg.

És most nézzünk meg még néhány megkapó és elgondolkodtató képet a szerelemről:

145_tema4.jpg

(A 145-ös rajtszámú versenyző képe.)

162_tema4.jpg

(A 162-es rajtszámú versenyző képe.)

186_tema4.jpg

(A 186-os rajtszámú versenyző képe.)

221_tema4.jpg

(A 221-es rajtszámú versenyző képe.)

91_tema4.jpg

(A 91-es rajtszámú versenyző képe.)

64_tema4.jpg

(A 64-es rajtszámú versenyző képe.)

45_tema4.jpg

(A 45-ös rajtszámú versenyző képe.)

92_tema4.jpg

(A 92-es rajtszámú versenyző képe.)

95_tema4.jpg

(A 95-ös rajtszámú versenyző képe.)

22_tema4.jpg

(A 22-es rajtszámú versenyző képe.)

Gratulálok minden alkotónak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotovideo.blog.hu/api/trackback/id/tr6712489695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

fotó videó